La Bleda és el nom artístic d’Helena Escobar, pallassa amb gran experiència en el teatre familiar i en el clown infantil que va fundar la companyia de teatre que porta el mateix nom del seu personatge el 2001.
Pere Hosta i un equip de professionals i col·laboradors es van anar sumant a un projecte que avui ja es troba consolidat. Les seves representacions pretenen difondre un missatge pedagògic i social a través de l’humor i el joc teatral. Utilitzant el món imaginari d’una pallassa amb les verdures i fruites. Cada dia que passa, a cada actuació realitzada, els espectacles i la companyia maduren amb nosaltres. Els riures en són la prova.

El treball de la cia.La Bleda comença amb HISTÒRIES DE LA BLEDA el 2001, presentat a la Fira de Tàrrega del mateix any, un espectacle que no ha deixat de rodar fins avui. L’octubre de 2003 es presenta PALPLANTADABLEDA amb gran èxit de públic, mostrant una evolució de la companyia cap al teatre clown i familiar. A la Mostra d’Igualada del 2007 s’estrena el darrer espectacle UNA PARADETA PARTICULAR, amb el qual es tanca una triologia, volgudament pensada i que ha servit per presentar tot un dolç univers .

   

Amb MADUUUIXES estrenat el 2009 a la fira Mediterrània, continua creixent i encetant una nova etapa amb nou equip de treball, més especialitzat i experimentat. Qui ha dit que les Bledes no tenen gust a res? …